MENÜ

Gyakori kérdések

 1. Miért válasszam a Blomdahlt?
  A fülbevalók mindegyike minőségi alapanyagokból készült, orvosi TITÁNBÓL illetve orvosi plasticból. Ezek azok az anyagok, amelyet a szervezet allergiás reakció nélkül képes befogadni. A termékeink és módszereink is úgy lettek megtervezve, hogy a lyukasztás során megvédjenek a fertőzések ellen. A Blomdahl módszerrel történő orvosi lyukasztás és a Blomdahl ékszerek bizonyítottan bőrbarátok és egészségesek!


  Ékszereink vastagsága, alakja, hossza svéd orvosok segítségével lett kifejlesztve, tesztelve a biztonságos és szakszerű fülbelövés érdekében! A szár végén elhelyezkedő pillangós patentos vég orvosi műanyagból készült, így nem húzza hátra a fülbevalót, nem tudja megszúrni a fület, fejet és körülötte szabadon áramlik a levegő!


  A Blomdahl medical plastic fülbevalók súlya csak 0,1 g,  a Blomdahl titanium fülbevalóké 0,24 g. A "nagy" súlyú fülbevalók lehúzhatják, elnehezíthetik a fület, így esztétikai szempontból nem túl vonzó látványt nyújtanak. A súly tehát nagyon fontos, főleg a gyermekeknél.
  Belőhető ékszereink mindegyike SWAROVSKI kristállyal vagy gyöngyökkel díszített! 2. Mennyi idős kortól ajánlott a fülbelövés?
  A Blomdahl termékekkel már újszülött kortól biztonságos a fülbelövés!


 3. Hogyan történik az orvosi lyukasztás?
  A Blomdahl orvosi lyukasztás menete eltérő a fül, az orr és a köldök esetében. Az alapelv azonban mindig ugyanaz: Megvédeni Önt a fertőzésektől!
  Steril, egyszer használatos termékek. A bőr alapos fertőtlenítésével és azon pont bejelölésével kezdünk, ahová az ékszert szeretné. Ezután a lyukasztás steril ékszerrel történik, amely egy steril, eldobható kazettában helyezkedik el. Az Ön bőrével közvetlenül érintkező részek steril csomagolásból származnak, az Ön bőre az első, amivel a csomagolás felbontása után érintkeznek.
  Célunk az egészség megőrzése. Termékeink és módszereink is úgy lettek megtervezve, hogy a lyukasztás során megvédjenek a fertőzések ellen. A fertőzések két típusa, amit el akarunk kerülni: baktérium okozta fertőzések, például az MRSA; vérrel terjedő fertőzések, például a Hepatitis B.

 4. Gyermekeim szeretnének fülbevalót viselni. Azt hallottam, hogy a füllyukasztás nikkelallergiát okozhat. Igaz ez?
  A füllyukasztás önmagában nem okoz nikkelallergiát. Bizonyos fülbevalók anyaga az, amely nikkelallergiát okozhat.A lyukasztás, ha nem megfelelő anyagokból készült ékszerrel történik, az allergia kialakulásának esélyét megnöveli. Ilyen anyagok a nikkel, a palládium, a kobalt, de még az arany is. Ezért szentel a Blomdahl kiemelt figyelmet arra, hogy csak a legbiztonságosabb alapanyagokat használja. A Blomdahl medical plastic fülbevalók valóban nem tartalmaznak nikkelt (= 0% nikkel), az orvosi titán pedig a fémek közül a legbiztonságosabb. Ezért nyugodt szívvel ajánljuk, hogy gyermekei Blomdahl fülbevalókat viseljenek!

 5. Lehetek allergiás műanyagra?
  A füllyukasztás alkalmával használt speciális, orvosi minőségű műanyagokat több, mint 35 éve alkalmazzák rendszeresen és nagy méretekben az emberen és az emberi szervezetben. Az orvosi irodalom nem számol be olyan esetekről, ahol a műanyagok allergiát okoztak volna.

 6. Fáj?
  Nem. Igen. Egy kicsit. Mindannyian másképpen érezzük. Néhányan azt mondják, hogy éget egy picit, mások azt, hogy alig érezni, olyan, mint egy szúnyogcsípés. A belövés után közvetlenül egy kis melegséget és érzékenységet lehet érezni, de ez gyorsan elmúlik.A Blomdahllal történő fülbelövés nagyon gyors. Az orvosi fülbelövéshez, orr és köldök piercing behelyezéshez használt ékszereink speciálisan lettek kifejlesztve, gyorsan és biztonságosan áthatolnak a bőrön.


 7. Miért nem szabad forgatni a fülbevalókat a gyógyulási periódus során?
  Ha a fülbevalókat a fül és kéz alapos megmosása nélkül mozgatja meg, fertőzés alakulhat ki. Egy elterjedt félreértés, hogy ha a fülbevalókat nem mozgatjuk, a bőr rájuk nő. A Blomdahl Medical Ear Piercing módszerénél ez nem következik be.

 8. Miért nem javasoljuk a fül tűvel való átszúrását?
  Ha a füllyukasztás tűvel történik, a lyuk túl szűk lehet, így a fülbevaló könnyen akadhat, szorulhat a fülben, illetve az ékszer cserélésénél felszakadhat a seb. A tűvel való átszúráskor a fül vérzik és ezen a vérző fülön keresztül tuszkolják át a fülbevalót, ami fertőzést okozhat.

 9. Biztonságos?
  A Blomdahl már 1985 óta fejleszti a fül, az orr és a köldök lyukasztásához használt módszereit és ékszereit. Tisztában vagyunk azzal, hogy olyan ékszert szeretne, amely nem csak szép, hanem az Ön egyéniségét is tükrözi, függetlenül attól, hogy 1, 6, 15 vagy 45 éves. A mi feladatunk annak biztosítása,
  hogy ezt biztonságosan, az egészségének és bőre épségének kockáztatása nélkül megtehesse. A Blomdahl módszerrel történő orvosi lyukasztás és a Blomdahl ékszerek bizonyítottan bőrbarátok és egészségesek.

  BLOMDAHL fülbelövés

 10. Mit kell tenni a belövést követő első évben?
  A gyógyulási időszakot követően eltávolíthatja a belövéshez használt ékszert és egy másikra cserélheti. Azonban egy teljes évbe is telik, amíg a lyuk teljesen meggyógyul, ezért legyen nagyon figyelmes az első évben!
  Bőrbarát ékszereket viseljen! Az allergia kialakulásának kockázata az első évben a legnagyobb. Tehát nagyon-nagyon fontos, hogy ebben az időszakban biztonságos ékszereket viseljen!
  A Blomdahl bőrgyógyászok segítségével kifejlesztett ékszerei bizonyítottan bőrbarátok és egészségesek! Bőrbarát ékszerek mindenkinek, akinek már ki van lyukasztva a füle, az orra vagy a köldöke!

Ha vannak még kérdései kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Továbbra is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy egészségének és bőre épségének kockáztatása nélkül jól érezze magát és jól nézzen ki mindennap!

Asztali nézet