MENÜ

A fülbelövés utáni teendők-Ápolási útmutató

 1. Fülbevalóink nem igényelnek forgatást! A belövést követő 4-5 napon belül magától megmozdul az ékszer.

  Ha a fülbevalókat a fül és a kéz alapos megmosása nélkül mozgatja meg, fertőzés alakulhat ki. Egy elterjedt félreértés, hogy ha a fülbevalókat nem mozgatjuk, a bőr rájuk nő. A Blomdahl Medical módszerénél ez nem következik be.

 2. A gyógyulási idő 4-6 hét (porcos rész lyukasztása esetén 12 hét).
  Ha a fület ezen időszak alatt víz éri, szárazra kell törölni.
  Tartsa ékszerét a belövést követően mindig tisztán, szárazon és szellősen!

 3. Soha ne érjen a füléhez piszkos kézzel! Blomdahl tisztítókendővel és/vagy nem alkoholos fertőtlenítővel történő tisztítás ajánlott! A fülbevalókat nem szabad alkohollal tisztítani.  (Az ebből eredő károkra a garancia nem érvényes.)
  Orvosi anyagának köszönhetően egyéb ápolást nem igényel
  !

   blomdahl fülbevaló fülbelövés füllyukasztásblomdahl fülbelövés füllyukasztás piercing

  Néhány jó tanács a belövést követő időszakra

  - A fülbelövést követő egy évben mindig viseljen fülbevalót! Ha nem hord ékszert, a lyuk összeszűkülhet és egy idő után teljesen beforrhat.

  - Óvatosan cserélgesse fülbevalóit! A lyuk körüli bőr az első időszakban még érzékeny, vékony és könnyen felszakadhat, ami akár fertőzést okozhat. Ezen okból kifolyólag a fülbevaló kicserélése előtt mindig alaposan mossa meg a kezét és az új ékszereket, továbbá figyeljen oda, hogy a fül és annak környéke tisztán, szárazon és szellősen legyen!

  - A fémallergia kialakulásának a kockázata az első évben a legnagyobb. Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban biztonságos, egészséges ékszereket viseljen. Mi a bizonyítottan bőrbarát, Blomdahl ékszerek viselését javasoljuk!

Asztali nézet